5 Junakov

Zgodba igralnih kartic MALČKOV VSEZNALČKOV govori o 5 junakih, ki jih združuje želja po znanju skozi igro. Junaki otroke na igriv način popeljejo v svet zabavnega učenja. Vsaka kartica slikovito in duhovito oriše posameznega junaka, s prisotnostjo junaka na kartici pa izvemo tudi, kateri razvoj kartica pri otroku spodbuja.
Nasmejana druščina prijateljev z veliko dobre energije in medsebojnega sodelovanja  uspešno sodeluje pri igralnih karticah MALČEK VSEZNALČEK. Ugotavljajo, da imaš lahko prijatelje  za različne stvari, da vsak ne more biti v vsem stoodstoten, da smo različni in da ni treba od vsakega  prijatelja pričakovati, da je takšen, kot smo mi sami. Včasih se junaki znajdejo v smešnih situacijah  po naključju ali pa jih sami s svojimi dejanji nehote ustvarijo. Pri skupinskem igranju drug drugemu  priskočijo na pomoč in skupaj odpirajo vrata v svet znanja.

Jan Mišica

Je najmočnejši deček na svetu. Je izjemno suh, a ko poprime za žogo, pokaže, kaj zna. Zelo rad igra košarko. Njegovi pripetljaji so polni nenavadnih športnih dogodivščin. Jan Mišica ima daljše, svedrom podobne laske, ki navihano štrlijo vse povprek. Jan Mišica še ne hodi v šolo in nikoli ne želi odrasti. Želi si ostati otrok, saj misli, da je svet odraslih dolgočasen. Ves čas ga spremlja njegov najboljši prijatelj Matic Glavca, ki ga s svojim neverjetnim znanjem popelje v svet učenja.

Jan Mišica

Matic Glavca

Je Janov najboljši prijatelj. Živi v isti ulici kot on. Je zelo pameten, potrpežljiv, ves čas poln idej in se nikoli ne pretepa. Včasih ni prepričan vase, je malce neroden in nekoliko sramežljiv. Je ubogljiv, vljuden in prijazen deček. Prebiranje knjig in reševanje ugank mu predstavljata veliko veselje. Njegov obraz krasijo velika okrogla očala.

Maruška Buška

Samo ime nam pove, da je navihana, polna domislic, vztrajna, odločna in predvsem trmasta deklica. Stara je 5 let, zabavo pa ji predstavlja nenehno raziskovanje novih stvari. Najbolj jo jezi, da vsi vedo, kaj je prav, njej pa ne gre prav nič od rok in ima občutek, da imajo vsi raje Matica Glavco kot njo. Majhna, okrogla, s čopkom na glavi in pikčasto oblekico velikokrat uveljavlja svoj prav.

Maruška Buška

Mica Razbojnica

Se veliko obremenjuje s svojim izgledom. Njeni neukrotljivi kodrasti lasje ji pogosto delajo preglavice. Navzven deluje samozavestno, a je njeno notranje počutje velikokrat drugačno. Z Maruško Buško spletata vedno boljše, ne le prijateljske, temveč tudi sestrske vezi. Rada odkriva lepote gozdov in raziskuje skrivnostne zlobne škrate, ki obstajajo v njenem svetu domišljije. Razbojniška deklica je zelo radovedna. Ko bo velika, bo reševala svet.

Val Korenjak

Je deček, ki je živahen, radoveden in velikokrat nagajiv. Bolj kot raste, bolj gre s svojimi vragolijami sosedom na živce. Z Janom Mišico veliko časa preživita na košarkarskem igrišču. Zelo rad riše in upa, da bodo nekoč njegove risbe krasile lokalno slikarsko izložbo. Pripetljaj modrih las se mu je zgodil, ko si je od starejše sestre, ki je v pubertetniških letih, »sposodil« šampon modre barve.

Val Korenjak

maja@braintrain.si
pogoji poslovanja
chevron-downcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram