MOJA ZGODBA

Sem Maja Vukša, magistrica inženirka radiološke tehnologije, inštruktorice joge za otroke. Končala sem srednjo zdravstveno šolo v Novem mestu. Nato sem se odločila za študij radiološke tehnologije na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani. Po končanem študiju sem se zaposlila na Onkološkem inštitutu in ob delu še dokončala drugo stopnjo študija. Moja redna zaposlitev na Onkološkem inštitutu me zelo veseli, vendar sem si želela novih izzivov v življenju.
Izsek intervjuja z Nikolo Tesla, ki ga je dal v svojem laboratoriju leta 1899 za časopis Nesmrtnost, kjer govori tudi o pogojih prilagajanja enega »angela« na Zemlji. Tesla ima deset prilagajanj.
NOVINAR: »Kaj je deseto prilagajanje?«
TESLA: »To je najpomembnejše. Napišite, da se je Tesla igral. Igral se je celo življenje in užival v tem.«

Specifično za našo vrsto je to, da smo ustvarjeni za igro preko celega življenja. Igra je najčistejši izraz ljubezni. Ko sem se spraševala, če me bodo dolgoletne izkušnje dela z onkološkimi pacienti oborožile z tršo kožo, da me nesrečne zgodbe ne bi preveč prizadele, sem spoznala, da se trda koža v onkologiji nikoli ne razvije.
In kako poiskati izpušni ventil? Nekaj, kar vas izpolni, naredi srečne, zadovoljne v trenutku? Kar vam široko razpre usta in odkrije zobe? Uspeh je zame to, da vedno bolj ozaveščam tiste tanke, piskajoče glasove, je iskreno hihitanje malih nadobudnežev in iskreno uživanje v igri z otroki. Igra je spontano dejanje in užitek, ki nas usidra v sedanjem trenutku in nam pomaga najti zadovoljstvo tukaj in zdaj. Največja zahvala gre mojemu nečaku Urošu, ki mi je omogočil, da sem lahko spet otrok. Ob najinih skupnih trenutkih igranja se je porodila ideja o igranju skozi celotno življenjsko obdobje s pomočjo igralnih aktivnosti programa BrainTrain, ki prepleta področje igre (oba se rada igrava), področje možganov (rada uporabljava možgančke za miselne igrice) in področje čustev (neizmerno srečna sva, ko sva skupaj, kar največ šteje). Uroš je torej moj navdih. Dovolila sem si po svojih najboljših močeh brez pričakovanj in strahu, slediti svoji ideji. Svoje življenje živimo takrat, kadar se v življenju odločamo skladno s samim seboj in takrat se nam tudi nekatere stvari same od sebe odvijajo. V sodelovanju z mestno igralnico Juhuhulica, so se BrainTrain aktivnosti izvedle tudi v obliki delavnic in gibalnic. V tem času sem svoje znanje nadgradila in pridobila certifikat inštruktorice joge za otroke (3–12 let), potrjen s strani Yoga Alliance International – YAI, mednarodnega združenja za jogo. Svojo zgodbo sem začela uresničevati s podporo podjetniškega inkubatorja Podbreznik in svojih najbližjih.
Ker je BrainTrain moja zgodba in ker sledim svojemu prvotnemu poslanstvu (pomoč onkološkim pacientom), svojo zgodbo zaključujem z doniranjem deleža od prodanih igralnih kartic Ustanovi za pomoč otroku z rakom, kjer vrsto let prostovoljno sodelujem.
maja@braintrain.si
pogoji poslovanja
chevron-downcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram