MALČEK VSEZNALČEK ZNANJE LOVI.
DA SPOZNAL BI ČAROBEN SVET, IGRAJ SE ŠE TI!

Odlična igra za najmlajše igralce (od 3 do 6 let)! Za ure in ure aktivnosti in iger na prostem in doma! Z njo bo otrok ustvaril družinsko drevo, iskal in našel skriti zaklad, prepoznal zastave držav, osvojil matematični poligon, pripravil ČIRIBU- ČIRIBA piškote, si podajal besedno žogo, uril hitro prepoznavanje z bingo kvizom – in še veliko več!
GLASBA, ČLOVEŠKO TELO, LIKI, BONTON, VODA, DRUŽINA, ZDRAVILNE ZGODBE, ŠPORT, BESEDNI ZAKLAD in ŠTEVILA.
Česa se bo vaš otrok preko kartic MALČEK VSEZNALČEK naučil?
• prepoznati ustrezne črke,
• poslušati in pripovedovati zgodbe,
• pogovarjati se o stvareh, ki jih vidi,
• pogovarjati se o tem, kaj misli in kaj čuti,
• pozornega poslušanja
• pravil,
• javnega nastopanja in krepitev samozavesti,
• reševanja ugank,
• metode miselnega gibanja.

Potek igre

Na igralnih karticah so predstavljene zabavne dejavnosti, s katerimi bo otrok preživel kvaliteten čas. Podana so natančna navodila, kako je treba posamezne dejavnosti in igre izvajati skupaj z otrokom. Ob tem boste spoznavali, kako otrok razmišlja in spoznava svet okoli sebe. Ko vas otrok opazuje in posluša, se uči. Kadar se z otrokom skupaj pogovarjate, igrate, berete in razmišljate, otrok razvija spretnosti, ki so potrebne za celostni razvoj otroka: motorični razvoj, kognitivni razvoj, osebnostni razvoj, čustveni razvoj, socialni in moralni razvoj.

Otroci se najbolje učijo takrat, kadar je učenje IGRA.

Pomembno je, da otroka skozi različne aktivnosti spodbudimo k temu, da se skozi igro nauči novih veščin, pridobi znanja in izkušnje in se tako lažje pripravi na izzive, ki mu jih prinaša vstop v šolo.
01
Igralec poljubno izbere kartico iz igralnega seta. Naključno izvlečeno kartico igralec razporedi pred seboj tako, da sprva pogleda ilustracijo.Na zadnji strani igralne kartice so podana navodila igre.
02
Naslednjo igro lahko izberemo iz istega tematskega področja (kartice z enakim tematskim področjem so označene z enako barvo) ali drugega naključno izbranega področja.
03
Igralne kartice so polne čudovitih aktivnosti in iger, s katerimi se lahko otroci zamotijo. Igre pozitivno vplivajo na celosten razvoj otroka.
04
Če bo določena dejavnost za otroka preveč enostavna, boste našli nasvet, kako jo lahko naredite bolj zahtevno. Igralne kartice so narejene po različnih pedagoških načelih.

Igralne kartice MALČEK VSEZNALČEK spodbujajo:

Motorični razvoj

razvijanje gibalnih sposobnosti in gibalnih spretnosti

Kognitivni razvoj

spodbujanje učenja, funkcionalnega mišljenja, pomnjenja

Osebnostni razvoj

razvoj avtonomnosti, spoznavanja sebe in sveta

Čustveni razvoj

izražanje čustev, premagovanje težav in konfliktov, uresničevanje želja

Socialni in moralni razvoj

osvajanje družbenih norm, razvijanje samokontrole, socialne
kompetentnosti

Cilj je, da otroka skozi različne aktivnosti spodbudimo k temu, da se skozi igro nauči novih veščin in razgiba svoje možgančke.

maja@braintrain.si
pogoji poslovanja
chevron-downcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram