NASVET STARŠEM

Spodbujajte otroka, da izrazi čustva in sprejema odločitve. Dovolite mu, da sam izbere svoje dejavnosti in se uskladi z odločitvami, ki jih sprejme. Naučite ga biti odgovoren.

Na igralnih karticah so predstavljene zabavne dejavnosti, s katerimi boste pripravili otroka na šolo. Ob tem boste spoznavali, kako otrok razmišlja in spoznava svet okoli sebe. Ko vas otrok opazuje in posluša, se uči. Kadar se z otrokom skupaj pogovarjate, igrate, berete in razmišljate, otrok razvija spretnosti, ki so potrebne za nadaljnjo učenje.

Bodite zainteresirani za dejavnosti svojega otroka in raziskujte z njim različne dejavnosti, ki jih ima rad.
Otroci so, še bolj kot odrasli, naravna bitja, ki jim je stik z naravo zelo blizu. Kaj je lahko še bolj izobraževalno in hkrati zabavno, kot da otroka naučite, kako se posadi seme, neguje vrt in varuje narava. Na okensko polico ali balkon zasadite otrokov mini vrt. Kupite pripomočke za vrt, ustrezno označite pridelke, ki ste zasadili (lahko s slikico, lahko napišete). Otroci se bodo počutili odgovorne za naravo in okolje.

Barvni vzorci in slike imajo zelo pozitiven vpliv na dvig otrokovega razpoloženja. Otroci se bodo z veseljem vključili v aktivno ustvarjanje in se poleg tega še kaj naučili. Na mizo jim postavite barvice, vodenke, tempere in naj se ustvarjanje začne. Narediti izložbo lastnih slik, kar je lahko odlična ideja za družinski večer: Vsak nariše enako sliko z »dominantno »roko in nato enako sliko ponovno nariše z nedominatno roko. Priredite » družinsko« izložbo in povabite babice, dedke, tetke, strice, prijatelje na izložbo.

Ena izmed težjih nalog je, da otroka navdušite nad »zdravo« hrano. To lahko storimo tako, da otroka vključimo v tedenski jedilnik. Naj otrok sestavi nakupovalni listek. Še ne zna pisati? Iz reklam izrežemo živila, ki jih potrebujemo. Tako obstaja velika verjetnost, da bo jed, ki si jo je otrok pripravil sam, tudi z veseljem pojedel.

maja@braintrain.si
pogoji poslovanja
chevron-downcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram